marți, 7 ianuarie 2014

Modelul creatiei


Ia în considerare: ce se întâmplă dacă totul orbitează în jurul a ceva? Ce se întâmplă dacă vei ajunge la ceva mai mic decât atomii şi mai mare decât sistemele solare, în acelaşi mod sau similar, găsind acelaşi tipar orbital circular? Aşa este – într-un fel sau altul, chiar dacă acestea nu au fost ,descoperite încă’ [Nota autorului: multe dintre aceste lucruri au fost recent descoperite de către ştiinţa modernă]. Ce se întâmplă dacă acestea merg la infinit precum o spirală fără sfârşit? Aşa trebuie să fie. Acesta este modelul creaţiei, modelul Duhului Universal.
Dacă îl vei contempla pentru un anumit timp, ,modelul’ unui atom ori al unui sistem solar este într-un anumit fel, singura realitate. Aceasta este prima formă a vieţii în Univers. Acest model este baza blocurilor de construcţie ale iluziilor noastre.
Şi din ce anume este compus acesta? Este uimitor, toate modelele omniprezente constau din părţi ,individuale’ funcţionând ca Una. Această Unitate este realizată în virtutea naturii polarităţii părţilor individuale – plus / minus, masculin / feminin.
Electronii unui atom sunt precum planetele unui sistem solar. Ei sunt încărcaţi opus (de ,sex’ opus) faţă de nucleul unui atom şi sunt atraşi unul către celălalt – la fel cum sunt planetele şi ,Soarele’ într-un sistem solar. Părţile polarizate merg împreună într-un anumit ,fel’ care este dictat de Legea Universală. Modelul este orbital din cauza naturii relaţiilor polarizate din spaţiu. Există totdeauna un centru, o sferă centrală care cedează, din care curge în exterior energia, şi care ,atrage’ – şi acest obiect central este înconjurat de obiecte care de asemenea atrag şi sunt atrase, ataşându-se ele însele de obiectul central. În cazul unui sistem solar, Soarele este centrul în jurul căruia se rotesc
toate planetele. În cazul unui atom, nucleul este centrul pentru toţi electronii care să învârt în jurul lui. Este acelaşi lucru. Obiectele exterioare (electronii sau planetele), impulsul lor, ,viteza’ lor în timp ce călătoresc prin spaţiu devine o mişcare circulară îndată ce ele sunt atrase şi ataşate obiectului lor central (Soarele, o Stea sau un Nucleu).
Această mişcare este ciclică – cu alte cuvinte, îşi păstrează orbita înconjurătoare la o anumită viteză, repetându-şi ciclul la o anumită perioadă dată de timp, printr-un astfel de fenomen vibraţional este creat ,ciclul pe … ceva’ (secundă, zi, an, indiferent ce). În cazul Pământului care orbitează în jurul Soarelui, acest ciclu este 1 pe an. În cazul celorlalte planete acesta este mai rapid sau mai lent. În cazul atomilor, acesta este foarte, foarte rapid – şi diferit pentru fiecare atom.
Făcând un pas mai departe, ce se întâmplă dacă totul orbitează în jurul a ceva, acest ceva orbitând de asemenea în jurul la altceva? Şi toate funcţionează ca UNUL. Şi există un model vibraţional complex. Fiecare dintre acestea având legătură cu toate celelalte obiecte, devenind o parte a fluxului lor şi una cu acestea. În întreg Universul, Toate lucrurile sunt interconectate precum Unul. Şi baza tuturor acestora este modelul Universal pe care noi îl vedem exemplificat atât de perfect în atom ori în sistemele solare. Acestea urmează şi reflectă perfect Legea Universală. Acest model curge în perfectă armonie cu ordinea Universală.”
„Am început să înţeleg. Dar nu înţeleg încă ,legătura’ acestuia cu relaţiile umane.”
„Ce se întâmplă dacă această formă, acest model, reprezintă legăturile dintre fiinţe? Ce se întâmplă dacă fiecare atom este o fiinţă conştientă compusă din fiinţe suflete pereche? Ce se întâmplă dacă fiecare sistem solar este o fiinţă conştientă compusă din fiinţe suflete pereche (fiecare planetă şi ,Soarele’ sunt o fiinţă în sine şi fiecare dintre ele fac împreună O singură fiinţă)? Ce se întâmplă dacă fiecare fiinţă joacă două roluri, atât părinte cât şi copil în acelaşi timp – dăruindu-se către ceva, şi direcţionând ceva? Ce se întâmplă dacă fiecare dintre ,stele’ este ambele, atât o revărsare, o ,polaritate pozitivă’, ,direcţionând’ poziţia planetelor sale, dar este de asemenea şi precum o ,planetă’ pentru altceva în jurul căruia orbitează? Ce se întâmplă dacă planetele sunt receptoare, ,polaritate negativă’, ,postură de cedare’ pentru un ,soare’, însă funcţionează şi precum un ,soare’ pentru altceva în jurul căruia orbitează sau este afectată de către acesta? În acord cu învăţăturile Fiilor Legii Lui Unul şi înţelegerii mele, toate cele de mai sus sunt adevărate.”
Multe, multe lucruri pot fi învăţate şi înţelese prin contemplarea conceptului de mai sus. Contemplarea acestui model a ghidat maeştrii către înţelegerea tuturor problemelor Universale şi ale vieţii pământeşti, iar acestea la rândul lor pot de asemenea să ofere răspunsuri profunde căutătorului contemplativ.
Adevărata înţelegere a sensului acestui model şi aplicarea lui pe existenţa umană poate oferi cea mai profundă înţelegere a naturii bărbatului şi femeii şi a relaţiilor masculin / feminin. Acesta este modelul perfect al interacţiunilor armonioase dintre polarităţile în opoziţie. Astfel, prin această contemplare ni se poate arăta calea prin care am putea avea relaţii perfecte, aceasta ne-ar ajuta să realizăm perfect interacţiunea armonioasă cu propriile noastre suflete pereche şi cu ceilalţi oameni.

Fiii legii lui unu din Atlantida de John Peniel

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu