sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Norul lui Oort, maternitatea stelara



Simbol
Nume stea
β
Rigel
α
Betelgeuse
γ
Bellatrix
ε
Alnilam
ζ
Alnitak
κ
Saiph
δ
Mintaka
I
Nair Al Saif, Hatysa
π3
Tabit
η

λ
Heka, Meissa

Biblia arată:
  Zaharia 6
„Caii roşii înaintează spre ţara de la răsărit; cei negri înaintează spre ţara de la       miazănoapte; cei albi înaintează spre ţara de la apus, şi cei bălţaţi înaintează spre ţara       de la miazăzi”.    
 Să vedem de unde vin aceste corpuri cereşti comete şi asteroizi a căror orbită este mai greu de prevăzut. Să ne aducem aminte de cuvintele Proorocului Amos din Biblie care în cap.5 spunea:
Căutaţi pe Cel care a făcut Orionul şi Pleiadele, pe Cel care preface dimineaţa în             întuneric adânc şi întunecă ziua ca noaptea, pe Cel care cheamă apa mării şi o varsă   peste faţa pământului. Domnul este numele Lui! 
In ţara noastră, constelaţia Orion sau Vânătorul este vizibilă din noiembrie până în luna aprilie.
 În constelaţia Orion se găseşte cea mai mare nebuloasă care se poate observa şi cu ochiul liber numită Nebuloasa Orion –M42 dar şi nebuloasele de emisie Barnard sau nebuloasa Flacăra NGC 2024. Toate aceste nebuloase fac parte dintr-un mare nor complex, localizat în Orion la 1500 de ani lumină faţă de noi, nor care este o adevărată maternitate, de unde se nasc permanent stele şi sisteme solare. Probabil acolo s-a născut si sistemul nostru solar, lucru arătat atât de frumos în Biblie.
Din  acele începuturi a rămas în spaţiu, în jurul extremităţii sistemului nostru solar la o distanţă de aproximativ 50.000 de unitaţi astronomice la graniţa gravitaţională a acestuia, un important rezervor de comete numit Norul lui Oort. Norul este format din  bucăţi de rocă care se ciocnesc între ele şi de aici pleacă absorbite către soare de câmpul gravitaţional, asteroizi, meteoriţi sau comete.        

                                            Norul lui Oort  

    Unii specialisti arată că la traversarea braţului galactic de către sistemul solar, acesta, poate primi maree energetice care pot modifica echilibrul fragil din Norul lui Oort. Totuşi, în viitorul apropiat nu se prevăd ciocniri iminente, sau alte evenimente de acest fel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu