sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Pleiade, mai mult decat o constelatie

Pleiadele (Acione, Asterope, Celaeno, Electra, Maia, Meropesi Taigete)  sau cele sapte surori erau însoțitoarele lui Artemis, au fost cele șapte fiice ale titanului Atlas cu Pleione (fiica bunicilor sai dinpre mama), sirena născută pe muntele Cyllene. Ele sunt surori cu Calypso, Hyas, Hyadele și cu Hesperidele. Împreună cu cele șapte Hyade erau numite Atlantide, Dodonide sau Nysiade. Imediat cum s-au nascut ele au inceput sa danseze pe cer, fiind foarte fericite, iar cand si-au dat seama ca sunt singure, s-au intristat si au fost chemati petitorii, dar nici unul nu a corespuns si desi s-au maritat nici unul nu a corespuns naturii lor jucause (pleiade inseamna a se juca si a naviga) si libere, iar dupa ce sotii le-au disparut, ele continua sa astepte sa fie din nou fericite. Unul dintre petitori fiind titanul vanatorul Orion (numele orion este strans legat de cuvantul originar, legat de pacatul originar avand simboluri ursul si porcul, caci era sclavul impulsurilor sale inferioare), considerat de ele ca fiind prea grosolan. Fiind nimfe, ele sunt considerate simboluri ale fertilitatii, astfel ca in religia celtica noaptea de 1 mai era sarbatoarea Beltanului, fiind prima noapte din an cand apar pe cerul noptii, in zilel noastre se numeste May day (ziua de mai) si apun pe cerul noptii la sfarsitul luni noiembrie insemnand inceperea anotimpului rece ce incheia sezonul de navigatie la vechii greci. 

În India, ea a fost la joncțiunea nakshatras Krittika și Rohini, și AMBA, Zeita Mama. În literatura hindusa a fost Arundhati ce era căsătorită cu Vashishtha, șeful celor șapte înțelepți, și surorile ei au fost celelalte șase Rishi din Ursa Major. 

La începutul arabii au numit-o Al Jauz, nuc, Al Jauzah Central una, și Al Na'ir, Cel Bright. 
Este una dintre cele mai stralucitoare constelatii de pe cerul noptii si poate fi vazuta si cu ochil liber, dar in realitate nu este formata doar din 7 stele ci din aproximativ 250, a caror orbite sunt foarte apropiate. Acest manunchi minunat de stele numit Pleiade ar putea fi chiar “acasa” pentru unii dintre noi? Practic toate legendele si miturile popoarelor antice in traditiile lor orale sau scrise din lumea intreaga, prezinta indicii ca acest lucru ar putea fi intr-adevar o posibilitate bine fondata. 
Din vechi manuscrise si scrieri cuneiforme pana la legende si mitologie, constelatia Pleiadelor, este considerata ca avand mult mai multa influenta asupra destinului omului decat alte stele. Ele au fost considerate “Creatorul Universului”, ”Centrul Cerului” sau “Resedinta Sufletului lui Dumnezeu.” De ce oare strabunii au fost atat de fascinati de acest grup micut al orbitelor ceresti? 
Ele par a fi primele stele mentionate in literatura astronomica. Pleiadele apar, in analele chinezesti in anul 2537 i.H., drept punct de inchinare si identitate pentru tinerele femei, care le-au numit ”Cele sapte surori”. 
Mai tarziu, imparatul Huang Ti sau Imparatul Galben, considerat de catre multi a fi forta conducatoare din spatele dezvoltarii culturale, sociale si economice a Chinei, si-a atribuit  vastele cunostinte vizitelor fiintelor din Pleiade. 
Primii greci nu au lasat nici o dovada scrisa, ci doar au ridicat pe varfurile dealurilor temple care s-au aliniat cu rasaritul elicoidal sau apusul Pleiadelor. In vreme ce acea cultura s-a dezvoltat ca fiind una dintre cele mai mari din lume, cateva temple au fost orientate spre pozitii specifice Pleiadelor. Templul construit in 1530 i.H. a fost primul. Hecatompedonul, ridicat in 1150 i.H., si Pantheonul, terminat in 438 i.H., sunt printre cele mai reprezentative. 
Dyakii din Borneo, berberii din Africa de Nord si primele natiunile arabe au crezut ca acest mic manunchi de stele era punctul central al Universului si resedinta nemuririi. 
Muhammad scria: ”Cand aceste stele rasar, tot raul din lume se trezeste”.
Luna Pleiadei, cum au  numit-o grecii, detine o semnificatie speciala pentru popoarele primitive, deoarece pentru ele era  inceputul noului an. La miezul noptii, pe 17 noiembrie, cand stelele sunt chiar deasupra capului, apogeul Pleiadelor a marcat vremea cand regii Persiei nu puteau refuza nici o rugaminte. 
Acelasi eveniment se intampla la Bursiris, cu ocazia inceperii sarbatorilor lui Isis. In Egipt, in anul 2170 i.H., in prima zi de primavara, chiar la miezul noptii, Pleiadele erau vizibile de-a lungul intregului drum de trecere sudic al Marii Piramide. Aceasta contine fascinante legaturi matematice privitoare la Pleiade, incluzand cele sapte camere mistice. Rotirea sistemului nostru solar in jurul Pleiadelor dureaza 25.827,5 ani. Acest numar a fost incastrat in structura Piramidei lui Cheops, in patru locatii separate. Cea mai remarcabila este in diagonalele de baza ale piramidei: 12.913,75. Acest numar inmultit cu doi face 25.827,5. Coincidenta? Este tot o coincidenta faptul ca cele trei piramide principale ale platoului Giza sunt imaginea in oglinda a stelelor din centura Orion? Care a fost legatura dintre cele doua sisteme stelare?
Templul lui Hathor, din vechiul oras Denderah, a fost dedicat Zeitei iubirii si stelelor lui Hathor: Pleiadele. Un ceas in forma de stea din templu, sarbatoreste Pleiadele, marcand marele centru in jurul caruia sistemul nostru solar se roteste, necesetand 25.827,5 ani in completarea  unui ciclu. 
La o jumatate de lume distanta, legaturile cu acest ceas ciclic pot fi gasite in calendarul hopi si mayas. Legendele americanilor bastinasi indica Pleiadele  ca pe un loc sfant, din ceruri. Cei din Lakota cred ca, dupa moarte, sufletul se intoarce acasa in Pleiade. Cei din Kiowa si Cheyenne au povestiri orale potrivit carora acele sapte fecioare au fost plasate pe cer noaptea pentru a-i proteja de urs. Aceste sapte fecioare au devenit Pleiadele.
Vechile civilizatii din Mexic au adus, de asemenea, un omagiu acestor stele. In vechia traditie azteca si mayasa, Pleiadele au fost venerate, la apogeul lor, datorita luminarii noului foc. Era o vreme cand vechea energie pierise si a fost improspatata de noua energie si cunoastere. Cel mai sfant a fost ciclul de 52 ani al noului foc, cand cele doua timpuri recunoscute contau si au coincis cu calendarele sfinte si seculare.
La Teotihuacan, fateta de vest a Marii Piramide a Soarelui este orientata spre apusul Pleiadelor. Unsprezece dintre strazile acestui oras, care era odata prosper, duc spre acelasi loc pe orizont. Pe platforma uneia dintre cele mai putin trunchiate structuri, Pleiadele sunt incastrate in podeaua din roca. La o mica distanta de complexul templelor, in incaperile surpate in care arheologii cred ca au trait preotii, Pleiadele sunt descrise pe podea intr-un rosu sclipitor.
In orasul Palenque din jungla mayasa, grupul este descris pe un minunat tavan mural, cu inscriptia: ”Diety, care are  mila de copiii Pamantului, trimis de catre fiii Divini pentru a-i instrui si a trai printre ei.” Acest “Fiu Divin” se crede ca este Queztalcoatl, zeul alb care a adus cunoasterea popoarelor primitive din America Centrala.
La fiecare 52 ani, în civilizația Maya Pleiadele vor trece direct deasupra capului la siturile cu ceremonii majore, cum ar fi Tikal și Palenque. Chichen Itza a fost " reactivata " de Quetzalcoatl. La acel moment , Pleiadele au trecut direct peste acest site și steaua numita Maia, a fost direct deasupra culmii Chichen Itza.
Piramidele Maya din Tikal sunt reprezentate conform stelelor din Pleiade, in dreapta sus fiind Taurus.
Pyramide Tikal, Pleiade
Aceasta descoperire a fost făcută la începutul anului 1998 (publicata în ziarele din Africa de Sud) si în cartea " The Hidden Records " de Wayne Herschel în 2002.
Pentru această zi vestea acestei descoperiri este relativ necunoscuta .....
Piramidele de pe Marte și la Tikal oglindesc stele din Pleiade. De asemenea, piramidele maya din Tikal se potrivi cu gruparea de forme piramidale de pe Marte. 
Este aceasta doar o coincidență ? Există mai mult de fapt, fiecare mică anomalie în imaginea de pe Marte are omologul său de aici, pe Pământ. Cel mai important lucru in aceste hărți stelare este "X", care marchează monumentul din fața locului.
Există spectaculos 21 de corelații pentru stelele mici, care se potrivesc cu anomalii mic, există șase stele magnitudine mari corelate cu șase anomalii mijlocii și o stea mare primar a Alcyone corelata cu un alte cinci anomali ale fețelor ( cum ar fi D & M cinci anomalia fețelor mai mare, care are încă o parte triunghi echilateral perfect intact ), in total sunt 28 de corelații spectaculoase în prezentarea lui Marte ceea ce face sa fie cu mult dincolo de o simpla coincidență. Există dovezi mult mai importante. 
Texte antice cruciale și artefacte grafice în evidențele ascunse ... cincisprezece ani de cercetare pentru a fi exacti, toate ambalate într-o carte.
Faimosul astronaut NASA Buzz Aldrin anunță ca există un monolit pe una din lunile lui Marte. Un monolit sau obelisc de înălțime substanțiala pe Phobos sugerează ceva ce oameni de stiinta nu isi explica. Phobos este atât de mic și de o formă extraordinară pe care mulți teoreticieni ai conspirației cred că nu este nici măcar o lună, doar un fel de satelit super-mare pe orbita din jurul lui Marte, ce e interesant e caci monolitul seamana mult cu Obeliscul egiptean sacru de la Abusir ... 
Tribul Apibones din Amazonul brazilian credea ca Pleiadele sunt casa strabunilor lor si cei din Inca le-au numit Capoc Collea Coyllur, “zeul care face ca lucrurile sa se intample“. In vechiul Peru, Pleiadele au fost venerate ca ”arbitri ai destinului uman”. Aceste civilizatii timpurii  ale Americii de Sud au crezut ca stelele erau locuite si ca “zeii” proveneau din stele pentru a le schimba viata pentru totdeauna. Societatile preincase credeau ca oamenii  din Pleiade i-au invatat cum sa foloseasca focul, cum sa insamanteze si sa semene, precum si cum sa foloseasca matematica si astronomia. 
În mod ironic o parte a planetei Marte, unde a fost găsita fata umana face din exact același ansamblu. Fata fiind Taurus. 
La Stonehenge se face ca aceeași formă sa fie similara cu a constelatiei Pleiadelor.
http://www.youtube.com/watch?v=5V0U1ZuXIyw
http://www.youtube.com/watch?v=5V0U1ZuXIyw
De asemenea se crede că cele șapte camere ale Marii Piramide reprezinta cele șapte stele din Pleiade ... Marea Piramidă de la Gizeh au fost construita în aliniere cu Pleiadele. Temple, cercuri de piatră și alte formațiuni de rocă din Polinezia și multe alte locuri de pe planeta arata aliniamente cu Pleiade. 
 Influența Pleiadelor este cea mai sporită în lunile mai și noiembrie în fiecare an. Acest lucru este atunci când conștiința Pleiedieana este cel mai accesibila pentru omenire. Ciclul anual al Pleiadelor începe la mijlocul lunii mai, atunci când Soarele este aliniat între Pământ și stelele din Pleiade. Având în vedere apropierea de Soare stele din Pleiade nu sunt vizibile la orice oră din noapte. Pleiadele sunt vizibile și poat fi văzute în creștere în zori în jurul lunii iunie și acesta se numește rasaritul elicoidal al Pleiadelor. Aceast lucru este considerat ca fiind foarte sacru. 
Când Pământul este aliniat între Soare și Pleiadele în perioada noiembrie, stelele  din Pleiadele pot fi vazute pe cer pentru aproape întreaga durată de intunericul noptii. Mesajele ezoterice care au loc din mai pana în cursul lunii noiembrie, atunci când energia din Pleiade este cel mai direct disponibila.
Un alt ciclu Pleieadian implică planeta Venus. După apusul de Soare pe 02 aprilie 1996 Venus ar putea fi vazuta in Pleiade. Acest lucru se întâmplă numai o dată la opt ani. Acest eveniment și influența sa asupra psihicului este intensă. Venus " se va întoarce din nou, să fie chiar mai aproape de Pleiade, în 2004, din nou, atunci când Venus se întoarce în 2012, acesta va fi mai aproape de steaua centrală Alcyone și Maia.
Astrologi antici Maya bazează această legătură foarte importanta a lui Venus și stelele din Pleiade pentru calendarele lor, ciclul calendar Maya se încheie în 2012, în același an ca și trecerea lui Venus prin stelele Pleiade. În 2012, la 20 mai, va avea loc o eclipsa de soare, o așezare unică a Soarelui și a Lunii intre Pământ și stelele din Pleiade.
Chiar si Biblia se adreseaza Pleiadelor. Dintre toate gruparile de stele de pe Cer, de ce Biblia mentioneaza doar pe acestea patru: Pleiadele, Orion, Arcturus si Chambers, spre Sud? De ce este prezentata influenta Pleiadelor ca una “placuta” cand descrierea lui Orion este restransa?
“… ceea ce fac Arcturus, Orion, Pleiadele si Chambers spre sud.” Job 9:9
“ Cautati-l pe cel care face cele sapte stele si Orion.” Amos 5:8
“ Nu poti lega placuta influenta a Pleiadelor sau pierde legaturile lui Orion?” Job 38:32
Toate aceste informatii doar ating suprafata referintelor popoarelor antice privitoare la Pleiade. Ce trebuie sa luam de la aceste istorii? Au fost fiinte din Pleiade care au vizitat Pamantul si si-au impartasit cunostiintele ajutandu-ne sa ajungem de la rotile de piatra la computere si zborul in spatiu? Au fost ei arbitrii destinului omenesc? Sunt ei, precum cred Apibones si altii, stramosii nostri?
Ca orice altceva, raspunsurile sunt in fiecare dintre noi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu