vineri, 15 noiembrie 2013

Cînd ne reîncarnăm?


Ei bine, nu la întîmplare! În această privinţă nu există nici întîmplare, nici loterie, ci doar cicluri precise, pe care încă nu le cunoşteam suficient, dar despre care vorbeşte Cayce. Timpul nostru terestru este hotărît de mersul stelelor: Soarele, Luna, planetele şi stelele fixe din constelaţii.
"Şi a zis Dumnezeu: Să fie luminători pe tăria Cerului [...], să despartă ziua de noapte şi să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele şi anii..." (Geneza, 1)
Pentru noi, aceste corpuri celeste măsoară Timpul. Revenirea periodică în aceleaşi poziţie a unei stele sau a mai multor conjuncţii constituie un ciclu: aşa sînt revenirile periodice ale Lunii, Soarelui, ale lui Sirius, ale lui Saturn etc. Aceste corpuri celeste marchează ciclurile zilelor, anilor şi secolelor.
Sejurul terestru, repetat de cîte ori este necesar, ar avea deci drept scop o aplicare practică a lecţiilor învăţate... în celelalte planuri planetare.
Căci nu se intră la întîmplare în sejurul material al Pămîntului. Ci naşterea vizează un obiectiv precis. Fiecare suflet este atras aici de influenţele pe care le-a putut vizualiza de Acolo de Sus. (Lectura 312&1).
Sau: Căci fiecare ciclu este un grad în plus în experienţa entităţii sau sufletului. Şi atunci cînd sufletul trebuie să lucreze, îi vine dorinţa imperioasă de a se încarna în materie în acel moment. (Lectura 1703-3).
Este limpede aşadar, înţelegem că sufletele se încarnează după nişte cicluri, care sînt comparabile cu ciclurile solare!
Încarnarea pe Pămînt este un atelier de lucrări practice pentru lecţiilecosmice. Încarnarea se face urmînd datele care corespund unor cicluri astronomice/astrologice, în funcţie de nevoile spirituale ale fiecărei entităţi.Entitatea îşi alege ea însăşi momentul.
ÎN CEEA CE PRIVEŞTE VIAŢA PE ALTE PLANETE ŞI SEJURUL PE ACESTEA ÎNTRE DOUĂ VIEŢI TERESTRE, NE-AŢI SPUS CĂ ENTITATEA EDGAR CAYCE [..] A FOST ÎN SISTEMUL
LUI ARCTURUS, APOI A REVENIT PE PĂMÎNT. ACEASTA ESTE O ETAPĂ DE EVOLUŢIE NORMALĂ SAU ANORMALĂ PENTRU UN SUFLET?
Aşa cum am spus - şi au spus-o şi alţii - Arcturus este ceea ce am putea numi centrul Universului, prin care indivizii trec la perioada alegerii lor; şi acolo ei trebuie să aleagă, de asemenea, unde trebuie să se întoarcă pentru a-şi completa stagiul - adică în sistemul nostru planetar,
Soarele nostru, cu Pămîntul nostru şi sistemul său de planete... Sau dacă vor trece în alte sisteme. (Lectura 5749-14).
ESTE NECESAR SĂ ÎNCHEIEM PARCURSUL SISTEMULUI SOLAR ÎNAINTE DE A MERGE ÎN ALTE SISTEME?
Este necesar să încheiem parcursul sistemului solar.
TREBUIE SĂ ÎNCHEIEM CICLUL SISTEMULUI SOLAR PE PĂMÎNT SAU TREBUIE SĂ-L COMPLETĂM PRINTR-UN SEJUR PE ALTĂ PLANETĂ; SAU FIECARE PLANETĂ ARE UN CICLU PROPRIU CARE TREBUIE PARCURS COMPLET?
Ceea ce s-a început pe Pămînt trebuie să se încheie pe Pămînt. Sistemul solar căruia îi aparţine Pămîntul nu este decît o parte din întreg. Căci în ceea ce priveşte numărul planetelor care gravitează în acelaşi sistem cu Pămîntul, aceste planete formează un tot şi sînt legate unele de altele. Acesta este ciclul sistem complet care trebuie să fie încheiat, înţelegeţi? (Lectura 5749-14).
Nu sîntem siguri că înţelegem foarte bine, dar vom reveni asupra acestei chestiuni, mai în detaliu, la capitolul de astrologie.


Universul lui Edgar Cayce

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu