sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Legea Graţiei


Dimpotrivă, gîndirea cayciană introduce o nouă dimensiune: "Legea Graţiei". Graţia este iubirea gratuită, bunătatea lui Dumnezeu pentru fiecare suflet. Încrederea şi iubirea pot să ne scape de această nemiloasă lege a karmei. Cayce rezumă principiul Legii Graţiei în cîteva cuvinte:
Ceea ce semeni aceea culegi, numai dacă nu ai trecut de la legea karmei la Legea Graţiei. (Lectura 5075-1).
Cuiva care îl întreabă: CE DATORII AM CĂTRE JOHN? Cayce îi răspunde:
Numai aceea pe care o construieşti în propria conştiinţă. (Lectura 1298-1).
Într-adevăr există oameni care folosesc noţiunea de "karmă" sau de "datorie karmică" ca scuză facilă pentru pasivitatea lor: "Ce pot să fac?
Este o datorie karmică", spun ei, atunci cînd nu au curajul să ia deciziile care se impun. Astfel, iată răspunsul lui Cayce dat unei persoane care îi punea întrebarea:
EXISTĂ ÎNTRE MINE ŞI PĂRINŢII MEI SAU CU UNUL DINTRE EI O DATORIE CARE TREBUIE SĂ FIE LICHIDATĂ? AR TREBUI SĂ RĂMÎN CU EI PÎNĂ REUŞESC SĂ-I ÎMBUNEZ?
Ce este datoria karmică? Amesteci totul! Această idee este neclară în mintea ta! Ce înseamnă Viaţa, dacă nu un dar al Creatorului tău, pentru ca tu să poţi fi întrutotul Una cu El? Relaţiile cu aproapele tău de-a lungul diverselor experienţe ale încarnărilor terestre se lămuresc în lumina Forţelor Creatoare, în relaţia ta cu actul în sine. Şi, mai precis, pentru relaţiile personale cu tatăl tău, cu mama ta, cu fratele sau oricine altcineva, ceea ce contează ESTE SĂ TE PRIVEŞTI ÎN FAŢĂ, în
cadrul relaţiilor antrenate cu semenii tăi. Nu este vorba de o datorie karmică între părinţii tăi şi tine, ci de o DATORIE KARMICĂ CU TINE ÎNSUŢI. Acea datorie la care trebuie să lucrezi cu ajutorul relaţiilor familiale de astăzi! E valabil pentru orice suflet. (Lectura 1436-3).
Conform acestui text, prima datorie karmică este faţă de sine: să ne debarasăm de toate sentimentele de egoism, gelozie, agresivitate, de toate inhibiţiile care ne parazitează şi ne slăbesc Eul. Iată ce antrenează din viaţă în viaţă o memorie negativă. Cayce spune adesea: Selfisbeingmet, ceea ce înseamnă că va trebui într-o zi "să stai faţă în faţă cu tine însuţi" adică să conştientizezi această memorie negativă. Deci nu va fi vorba propriu zis de o datorie karmică între doi indivizi, ci mai întîi o
datorie faţă de sine, asupra căreia trebuie să lucrăm în situaţia de viaţă în care ne aflăm şi în relaţia cu celălalt. Actele negative au distrus în alte vieţi o parte din Eul nostru, care astfel s-a separat de Forţele Creatoare, adică Dumnezeu. Relaţiile umane din viaţa noastră actuală au drept scop să vindece Eul nostru, să-l ajute să se rearmonizeze cu legile divine. Expresia "datorie karmică" ar trebui înlocuită prin "memorie karmică", care trebuie să fie purificată dacă este negativă. Într-o altă lectură, Cayce mai spune:
Doar Iisus este modelul structural al fiecărui suflet. El este karma ta, dacă vrei cu adevărat să te încrezi în El. (Lectura 2067-2). Ne putem înfrunta karma fie în noi înşine, fie în El. (Lectura 2990-
2).
Altfel spus, înfruntarea propriei memorii negative, a propriilor reflexe inconştiente este mai puţin dură dacă o facem în lumina lui Christos decît mărginindu-ne la vechea Lege a Cauzei şi Efectului:
Să înfruntăm aceste lucruri care au fost numite karmice...Totuşi, să ne amintim că odată cu Legea Graţiei, ele se pot reduce la un simplu impuls interior. Şi dacă ne acordăm voinţa cu Calea lui
Christos, putem împiedica astfel apariţia necazurilor putem depăşi dificultăţile şi putem face alegerile cele bune, acelea care aduc bucurie, iubire şi fericire pentru toată viaţa. Ceea ce este de preferat Legii Cauzei şi Efectului, care obligă la o confruntare a noastră înşine cu tot, la modul cel mai dur. (Lectura 1771-2).... În fond, aceasta era "Buna Vestire" din Evanghelie!

Universul lui Edgar Cayce



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu