vineri, 15 noiembrie 2013

De cîte ori ne reîncarnăm?


Platon credea că sufletele se reîncarnează la fiecare o mie de ani. În Republica, el povesteşte istoria lui Er pamphylul, extraordinar reportaj din Lumea Cealaltă, realizat de cineva care se întoarce de acolo. Er pamphylul spune cum, considerat mort pe un cîmp de bătălie, a fost în Cîmpiile Elizee (sejurul morţilor pentru greci). Acolo a putut asista la împărţirea viitoarelor încarnări, unde fiecare suflet trăgea la sorţi, alegînd noua viaţă terestră... Cayce dă secvenţe de vieţi mult mai apropiate în timp... sau dimpotrivă, mult mai depărtate.
DOMNULE CAYCE, ÎN LECTURILE VIEŢILOR ANTERIOARE PE CARE LE-AŢI DAT, SÎNT MARI DIFERENŢE PRIVIND INTERVALELE DE TIMP CARE SEPARĂ DOUĂ ÎNCARNĂRI.
EXPLICAŢI-NE DE CE. PENTRU CĂ TOATE ÎNCARNĂRILE NU SÎNT DATE ÎN LECTURI SAU PENTRU CĂ UNII DINTRE NOI PROGRESEAZĂ SUFICIENT ÎNTR-O VIAŢĂ ŞI NU MAI ESTE NEVOIE SĂ SE REÎNCARNEZE O PERIOADĂ ÎNDELUNGATĂ?
DE EXEMPLU, PRIMA APARIŢIE PE PĂMÎNT PE CARE AŢI MENŢIONAT-O PENTRU DOMNUL X ERA ACUM ZECE MILIOANE CINCI SUTE DE MII DE ANI. URMĂTOAREA, ACUM DOUĂSPREZECE MII DE ANI. ENTITATEA RESPECTIVĂ NU A MAI REVENIT PE PĂMÎNT ÎNTRE ACESTE DOUĂ ÎNCARNĂRI?
Apariţiile sale în planul terestru au fost menţionate toate. În intervale, el s-a dezvoltat în afara planului terestru, căci adeseori această entitate s-a aflat în alte sisteme planetare: acestea au avut o influenţă asupra vieţii sale. Astfel, putem spune că în dezvoltarea sufletelor pot exista intervale mai mult sau mai puţin lungi! - sau scurte! - de la a viaţă la alta. (Lectura 139-1, 2).
Deci, iată un nativ care se află abia la a treia sa viaţă... Ca Lammers. Ne amintim că acesta era la a treia apariţie pe această planetă. Ceea ce presupune un bogat turism planetar! La cealaltă extremă, sînt cele 547 de reîncarnări ale lui Buddha Gautama... Cayce şi-a dezvăluit lui însuşi o secvenţă din vieţile anterioare. El s-a referit amănunţit la anumite vieţi pe care le vom vedea îndeaproape ceva mai departe, El mai spune: Perfecţiunea nu este posibilă într-un corp material, înainte de a fi revenit de cel puţin treizeci de ori! (Lectura 2982-1).

Universul lui Edgar Cayce

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu