vineri, 15 noiembrie 2013

Personalitate şi individualitate


Secvenţele de vieţi anterioare date de Cayce nu sînt întotdeauna complete:
Vieţile dumneavoastră anterioare nu vă sînt date complet, ci numai acelea care au o legătură cu activităţile şi problemele actualei experienţe de viaţă. (Lectura 2460-1).
Trebuie să înţelegem că nu ne punem în joc toate resursele la fiecare reîncarnare ci doar o parte a acestora. De aceea, PERSONALITATEA noastră prezentă poate fi foarte diferită de cele precedente: ea nu exteriorizează decît o parte din INDIVIDUALITATEA noastră, din Eul nostru complet (care este un univers în sine!).
Astfel, Cayce, în încarnarea sa precedentă, nu şi-a arătat în nici un fel facultăţile mediumnice. În acea viaţă, spune el, darurile sale rămăseseră latente, nemanifestate.
Iată o lectură care arată de ce personalitatea exprimată într-o viaţă nu este decît un fragment din individualitatea totală:
DOMNULE CAYCE, VREŢI SĂ ENUMERAŢI ÎNCARNĂRILE MELE PE PĂMÎNT, ÎNCEPÎND DIN TIMPUL CRUCIADELOR?
UNA DIN ELE ÎMI INFLUENŢEAZĂ VIAŢA ACTUALĂ?
Nu toate au influenţă acum. Dar asta depinde şi de ceea ce veţi decide să faceţi [...]. Lucrurile se petrec astfel: ne putem afla într-o stare, încarnaţi într-o experienţă de viaţă precisă, şi totuşi să nu lucrăm în direcţiile explorate anterior. Şi asta pentru că nu simţim nevoia. Sau nu sîntem conştienţi de aceste activităţi anterioare ori nu sîntem influenţaţi de ele. Acele vieţi care au un impact direct asupra vieţii dumneavoastră actuale v-au fost prezentate.(Lectura 1602-4).

Universul lui Edgar Cayce

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu